repulsiv

Musikblogg

Del III

Kategori: Allmänt

 

Del III har precis som många andra svenska punkband som kommit fram senaste åren hittat det perfekta receptet för att göra sin genre rättvisa. Det är argt, något provocerande emellanåt utan att bli löjligt, melodiöst och refränger som är värda att sjunga på arenor med näven i luften.
Därför är det med nöje och ära jag inom kort ger ut deras debut-EP på mitt skivbolag, även det kallat Repulsiv, och jag har dessutom tagit ett kort snack med medlemmarna.

Simon: Jag och Linus satt i somras på en kinakrog i Lunden som heter Imperial och jag föreslog att vi skulle bilda ett band med vår kompis Nora och Linus kontrade att vi också borde ta in vår kompis Isabell. Efter några samtal fram och tillbaka började vi repa tillsammans. Det kändes som en kul idé, ett bra gäng att spela med.

Del III hade ingen tydlig bild från början av vad de ville göra, det handlade mest om att spela, skapa och ha kul, dock finns det ambitioner att lyckas få Dave Grohl bära en Del III-tshirt i en musikvideo.
Bland influenserna finns Joan Jett, Gamla Pengar, Taylor Swift, Masshysteri och Simons mamma, en salig blandning.
Men hur går låtskrivarprocessen till då?

Simon: Vi vet inte, vi får in låtarna på mejl.
Nora: Det fanns lite material sen innan vi började repa som vi jobbade vidare på tillsammans
Linus: Det var låtar som skrevs under en kort och intensiv period, i något slags kreativt rus, och som alltså drog åt samma håll. De tycktes höra ihop på något sätt.

Är det viktigt för er att ha ett budskap, vad det än kan vara, i era låtar eller är det okej att ha en bla-bla-text?
Simon
: Budskapet behöver inte ligga i texterna, det kan uttryckas på andra sätt. På scen till exempel. Texterna är bara en del i det stora hela.
Isabell: En bla-bla-blatext kan vara bra om den säger något.

Är det viktigt att som kulturutövare ta ställning i politiska frågor genom sin konst?
Isabell: Om en har någon slags ståndpunkt i frågor så uttrycks det nog medvetet eller undermedvetet även i ens konst. Sen är ju frågan; vad är konst?

Tidigare nämnda EP:n spelades in i Roger Langviks studio i Göteborg i slutet av november helt live inkl. sång, utan vare sig klick-track eller pålägg, för att sätta känslan på pränt som finns under en konsert och i replokalen. Det låter enligt Nora "Som musik borde låta".
Den släpps först digitalt och förhoppningen är att den även ska ges ut på 7"-vinyl. Innan dess ger bandet dock en spelning onsdagen 2:a december på Oceanen i Göteborg.

Vad kan folk förvänta sig av er på en spelning?
Isabell: En behöver inte tycka att det är bra så länge en tycker det är roligt att se på.
Linus: Ett kort och intensivt set som får en att vilja hänga med oss efter spelningen. Vilket en kommer hinna eftersom vi har ett så kort och intensivt set.

Hur är ni att hänga med efter ett gig?
Linus: Förhoppningsvis är vi sympatiska varelser som ödmjukt tackar för både beröm och sågningar. Men förhoppningsvis kan en prata om andra saker än vad vi gjorde på scen en kvart tidigare. Till exempel vilken som är den bästa strategin i Monopol.

 
FAKTA
Namn: Del III
Hemort: Göteborg
Medlemmar: Isabell Kirstinä, Nora Elster, Simon Kristensson och Linus Kuhlin
Bokning: deltregbg@gmail.com
Aktuellt: Släpper snart sin debut-EP på Repulsiv samt har spelning i hemstaden.
Länkar: Facebook
Kommande gig: Ons 2/12: Oceanen, Göteborg