repulsiv

Musikblogg

TIPS - YAHTAHEY

Kategori: Tips

 
För några år sedan ryktades det i musikpressen att The Radio Dept. och Jens Lekman skulle samarbeta, jag tror att dreampopbandet Yahtahey från Malmö måste vara det projektet. Det låter nästan exakt så utom att Yahtahey inte har några synthar men sångaren Joachim Darin sjunger på samma mässande sätt och verkar gilla liknande melodigångar som Jens Lekman medan musiken rusar fram som ett indiedjur ala Radio Dept.
 
Den djupa sången, mollackorden och drömska ljudbilden är faktiskt rätt glädjande. Har man en dålig dag så är det bara att sätta igång "Your stamp" från deras replokalsdemo "Earth, goodbye" så är man på topp igen. Deras känsla för gitarrslingor och sångmelodier är slående, helt briljant och de nästan banala texterna snuddar på genialitet ibland. Reverb forever. Hade detta band funnits 1992 hade den enorma framgången varit ett faktum på direkten.

Första gången jag såg dem för något år sedan var jag dock inte så imponerad. Fendergitarrerna ovanför midjan, skjortan knäppt ända upp, keps, stirrar ner i golvet. Klyschorna stod som spön i backen och det var nästan lite pinsamt men efter ett tag så märkte man att de menade allvar med allt det där. So what om det är klyschigt, det är ju deras stil och man inser att det passar så bra till den musiken. Yahtahey har liksom hela paketet färdigt, nu ska de bara ut och gigga på rätt platser och bygga upp sin fanbase.
 
Jag vet, jag hyllar alldeles för mycket på den här bloggen men när man stöter på ett band som Yahtahey så måste man bara sprida ordet.

Namn: Yahtahey
Hemort: Malmö
Medlemmar: Joachim Darin, Ludvig Henriksson, Carl Lindberg, Martin Lundin
Bokning: yahtaheyofficial@gmail.com
Aktuellt: Spelar på Malmöfestivalen vid Södertull lördagen 16:e augusti kl. 23:00.
Soundcloud: Yahtahey
Andra länkar: Facebook 
 
 
Kommentera inlägget här: